IMMUVIT C+D3+Zn


Σύσταση:

Το IMMUVIT® C+D3+Zn είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής κατάλληλο για την τόνωση της φυσικής άμυνας του οργανισμού μέσω της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος και ενδείκνυται σε περιόδους κατά τις οποίες χρειαζόμαστε ένα ισχυρό ανοσοποιητικό, όπως κατά τους χειμερινούς μήνες.

Συμβάλλει στην πρόληψη ενάντια στις ιώσεις

Μειώνει τα συμπτώματα του κρυολογήματος

Κάθε κάψουλα IMMUVIT® C+D3+Zn περιέχει: systatika_prime-50 * Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση (ΣΗΔ) σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΕ) 1169/2011.

H πιο γνωστή από όλες τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες (διαλύεται στο νερό → μεταφέρεται στους ιστούς → δεν αποθηκεύεται καλά → επομένως πρέπει να αναπληρώνεται καθημερινά).

Ο ρόλος του L-ασκορβικού οξέος για την υγεία είναι σημαντικότατος και ως βιταμίνη είναι αναντικατάστατη.

Πολλά ζώα μπορούν να συνθέσουν το ασκορβικό οξύ, όχι όμως ο άνθρωπος οπότε και πρέπει να λαμβάνει τη βιταμίνη C σε καθημερινή βάση μέσω της διατροφής ή συμπληρωμάτων.

Ακόμη και πριν την ανακάλυψή της το 1932, οι ειδικοί στη διατροφή αναγνώρισαν ότι κάτι στα εσπεριδοειδή θα μπορούσε να αποτρέψει το σκορβούτο, μια ασθένεια που εκδηλώνεται με αιμορραγίες και επιφέρει έναν γενικό μαρασμό του οργανισμού και που σκότωσε σχεδόν δύο εκατομμύρια ναυτικούς μεταξύ 1500 και 1800. Η ασθένεια αυτή είχε καταταλαιπωρήσει τους ναυτικούς που κατά τα μακροχρόνια ταξίδια τους στερούνταν τροφές, όπως τα φρέσκα λαχανικά, φρούτα και άλλους καρπούς, σχεδόν αποκλειστικές φυσικές πηγές του ασκορβικού οξέος. 


Yδατοδιαλυτή βιταμίνη που συμβάλλει:

Στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος
Στις μεταβολικές διεργασίες για την παραγωγή ενέργειας
Στη μείωση της κόπωσης
Στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος και την ψυχολογική λειτουργία
Στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες
Στην απορρόφηση του σιδήρου
Στον σχηματισμό του κολλαγόνου στους χόνδρους, το δέρμα, τα αγγεία, τα ούλα, τα οστά και τα δόντια
Παρά την παραδοσιακή της ονομασία, η βιταμίνη D είναι στην πραγματικότητα μια ορμόνη (παράγεται ενδογενώς).

Μόνο το ~ 10% της απαιτούμενης βιταμίνης D λαμβάνεται από τρόφιμα (ψάρια, αυγά, γαλακτοκομικά) Το υπόλοιπο 80 έως 90% συντίθεται στα βαθιά στρώματα της επιδερμίδας, μετά από έκθεση στην υπεριώδη (UV) ηλιακή ακτινοβολία.

Η γήρανση, η εφαρμογή αντηλιακού αλλά και κάποιες ασθένειες μπορεί να μειώσουν τη σύνθεση της βιταμίνης D από το σώμα.

Η ενδογενής παραγωγή της δεν οδηγεί σε συσσώρευση. Κατά τη διάρκεια παρατεταμένης έκθεσης στις ακτίνες UV-B, η προχοληκαλσιφερόλη (προβιταμίνη D3) μετατρέπεται σε ένα αδρανές ισομερές που διατηρεί την ισορροπία της παραγωγής βιταμίνης D3.

Η βιταμίνη D μετριέται σε μg ή i.u. (1μg = 40i.u.)


Ο Ηρόδοτος παρατήρησε ότι οι Πέρσες πολεμιστές είχαν πολύ πιο μαλακό κρανίο από τους Αιγύπτιους πολεμιστές. Πίστευε ότι αυτό προκλήθηκε από τα τουρμπάνια που φορούσαν οι Πέρσες, κάτι που θα μπορούσε να αποδοθεί σε μια ασθένεια παρόμοια με τη ραχίτιδα…
Στην πιο σύγχρονη ιστορία (1800), παρατηρήθηκε ότι τα παιδιά των πόλεων ήταν πιο πιθανό να πάσχουν από ραχίτιδα σε σχέση με τα παιδιά της υπαίθρου.


Λιποδιαλυτή Βιταμίνη που συμβάλλει:

Στη φυσιολογική απορρόφηση και χρησιμοποίηση του ασβεστίου και του φωσφόρου
Στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών και των δοντιών
Στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας των μυών
Στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος
Στην φυσιολογική κυτταρική διαίρεση

Είναι από τα πιο σημαντικά μέταλλα του οργανισμού και ένα από τα 24 μικροθρεπτικά συστατικά απαραίτητα για την επιβίωση. 

Είναι το δεύτερο πιο κοινό συστατικό του σώματος, συμμετέχει σε πολλές βιοχημικές διαδικασίες και βοηθάει στη λειτουργία πολλών ενζύμων.

Αποτελεί συμπαράγοντα σε πάνω από 300 ένζυμα που ευθύνονται για την γονιδιακή έκφραση και των πολλαπλασιασμό των κυττάρων.

Πηγές ψευδαργύρου είναι το κόκκινο κρέας, το κοτόπουλο, τα ψάρια, κυρίως τα οστρακοειδή, τα αυγά, τα όσπρια, όπως και πολλά δημητριακά. Η απορρόφησή του αυξάνει όταν στο γεύμα υπάρχει και πρωτεΐνη. Ο οργανισμός απορροφά περίπου το 20-40% που προσλαμβάνει από τις τροφές.

Περίπου 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν έλλειψη ανεπάρκεια ψευδαργύρου. Ομάδες υψηλού κινδύνου είναι τα βρέφη που θηλάζουν, οι εγκυμονούσες και οι ηλικιωμένοι. Φτωχά εδάφη σε ψευδάργυρο συνδέονται με χαμηλά επίπεδα ψευδαργύρου στους πληθυσμούς που κατοικούν σε αυτά τα εδάφη.


Ιχνοστοιχείο που συμβάλλει:

Στον μεταβολισμό οξέων, βάσεων, υδατανθράκων, λιπαρών οξέων, μακροθρεπτικών συστατικών & της βιταμίνης Α
Στη σύνθεση των πρωτεϊνών
Στη φυσιολογική σύνθεση του DNA, τη διαίρεση των κυττάρων, τη γονιμότητα και την αναπαραγωγή
Στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων τεστοστερόνης στους άνδρες
Στη φυσιολογική γνωσιακή λειτουργία
Στη διατήρηση της φυσιολογικής όρασης
Στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών, μαλλιών, νυχιών & δέρματος
Στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες
Στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος
Προτεινόμενο δοσολογικό σχήμα
Συνιστώμενη για ημερήσια κατανάλωση δόση για ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών: 1-2 κάψουλες την ημέρα, να λαμβάνονται με νερό. Να μη γίνεται υπέρβαση της Συνιστώμενης Ημερήσιας Δόσης.

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μιας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Δεν περιέχει λακτόζη, γλουτένη και είναι κατάλληλο για χορτοφάγους. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά. Κυκλοφορεί σε συσκευασία των 30 καψουλών.