Τηλ. Επικοινωνίας
+30 210 61 99 886

Ανοσοποιητικό – Πώς να συνδυάσεις τα 3 must συστατικά!

Τόσο η πρόληψη όσο και η υποχώρηση των συμπτωμάτων κατά τη νόσηση είναι οι δράσεις που επιζητάμε στα εξειδικευμένα συμπληρώματα διατροφής για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Η πιο γνωστή από όλες τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες, η βιταμίνη C, πρέπει να αναπληρώνεται καθημερινά για να συμμετέχει στην παραγωγή ενέργειας και να μειώνει την κόπωση. Μπορεί η συνιστώμενη ημερήσια δόση βιταμίνης C να έχει ορισθεί τα τελευταία χρόνια στα 90 mg για τους άνδρες και στα 75 mg για τις γυναίκες, αλλά όσοι αθλούνται, καπνίζουν ή έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό, χρειάζονται μεγαλύτερες ποσότητες που φτάνουν τα 1000mg καθημερινά.

Η ηλικία, ο τόνος του δέρματος, η γεωγραφική θέση, η εποχή και η έκθεση στον ήλιο επηρεάζουν την ακριβή ποσότητα βιταμίνης D που χρειάζεται ένας άνθρωπος, αλλά στα άτομα με αυξημένο κίνδυνο για εποχική γρίπη ή συμπτώματα ίωσης, προτείνεται η χορήγηση τουλάχιστον 2.000iu ημερησίως ως δόση εφόδου για κάποιες μέρες, ώστε να ανέβουν γρήγορα τα επίπεδά της, ενώ στη συνέχεια προτείνεται η λήψη 1.000iu ημερησίως για κάποιες εβδομάδες.

Το τρίτο συστατικό που αυξάνει την αντίσταση σε παθογόνους παράγοντες που προκαλούν λοιμώξεις του αναπνευστικού, αλλά και συμβάλλει στην αποτελεσματική ύφεση της σοβαρότητας και της διάρκειας των συμπτωμάτων του κρυολογήματος από ιούς (πχ. rhinovirus, coronavirus, adenovirus), είναι ο ψευδάργυρος, σε δοσολογία 15mg ημερησίως κατά την περίοδο νόσησης.

Ο συνδυασμός των βιταμινών C, D3 και του ψευδάργυρου σε ένα σκεύασμα εξασφαλίζει τα πλεονεκτήματα λήψης του κάθε συστατικού ξεχωριστά, την καλύτερη συμμόρφωση από τη πλευρά του χρήστη που δε χρειάζεται να λαμβάνει ξεχωριστά δισκία μέσα στην ημέρα, και στην περίπτωση της αναβράζουσας μορφής, την άμεση απορρόφηση.

Το συμπλήρωμα διατροφής C+D3+Zn της σειράς IMMUVIT από τη Leriva Pharma, σε μορφή κάψουλας ή αναβράζοντος δισκίου με γεύση λεμόνι, αποδίδει 1000mg C, 2000iu D3, 15mg ψευδάργυρου, και συμβάλλει στη πληρέστερη ενίσχυση της φυσιολογικής λειτουργίας του ανοσοποιητικού, παρέχοντας υγεία και ευεξία, ειδικά σε όσους ακολουθούν έναν δραστήριο τρόπο ζωής.