Magnevit

Magnevit

immuvit-branded-underline

30 καψάκια

Αριθμός Γνωστοποίησης στον ΕΟΦ: 55990/25-05-2022

Loading...

Magnevit

immuvit-branded-underline

30 καψάκια

Ενέργεια
Μυοσκελετικό σύστημα
Νευρικό σύστημα
Ψυχολογική λειτουργία

Αριθμός Γνωστοποίησης στον ΕΟΦ: 55990/25-05-2022


Loading…

Το Magnevit είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει Μαγνήσιο σε πατενταρισμένη μορφή Μονοϋδρικού Οξειδίου του Μαγνησίου, μαζί με βιταμίνες Ε και Β6, οι οποίες δρουν συνεργιστικά με το μαγνήσιο.

Μαγνήσιο

Το μαγνήσιο είναι ένα από τα βασικότερα μέταλλα για το ανθρώπινο σώμα, καθώς συμμετέχει σε μία ποικιλία σημαντικών βιολογικών και μεταβολικών διεργασιών. Είναι το τέταρτο πιο άφθονο μέταλλο στον ανθρώπινο οργανισμό, γεγονός που το καθιστά απαραίτητο για την καλή υγεία. Ως βασική θρεπτική ουσία, λαμβάνει μέρος σε περισσότερες από 325 ενζυμικές αντιδράσεις στον οργανισμό, από την παραγωγή ενέργειας μέχρι τον έλεγχο της χοληστερόλης.

Το μαγνήσιο συμβάλλει:

 • Στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης
 • Στην ισορροπία των ηλεκτρολυτών
 • Στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας
 • Στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, στον ύπνο και στην ημικρανία
 • Στη φυσιολογική λειτουργία των μυών, στις κράμπες, στους καρδιακούς παλμούς & τις αρρυθμίες
 • Στη φυσιολογική σύνθεση των πρωτεϊνών
 • Στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία, στο προεμμηνορροϊκό σύνδρομο
 • Στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών
 • Στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των δοντιών
 • Το μαγνήσιο παίζει ρόλο στη διαδικασία της κυτταρικής διαίρεσης

Η συνολική ποσότητα μαγνησίου που βρίσκεται στο ανθρώπινο σώμα ενός ενήλικα είναι περίπου 25 γραμμάρια. Το 50-60% αυτής της ποσότητας βρίσκεται στα οστά του σώματος, 35% ενδοκυτταρικά, σε υψηλά μεταβολικά κύτταρα, όπως για παράδειγμα στους μύες, στον εγκέφαλο, στην καρδιά, στα νεφρά και στο συκώτι, αποτελώντας τη δεύτερη πιο άφθονη ενδοκυτταρική ουσία. Μόνο το 1% του μαγνησίου βρίσκεται εξωκυτταρικά στον ορό του αίματος και ο οργανισμός καταβάλλει έντονη προσπάθεια για να διατηρήσει σταθερά τα επίπεδά του στο αίμα. Συνεπώς, μία εξέταση αίματος δεν αποτελεί ένδειξη για το πόσο μαγνήσιο υπάρχει στο σώμα μας ανά πάσα στιγμή (π.χ. εάν ένα άτομο πάσχει από υπο- ή υπερμαγνησιαιμία δεν μπορεί να βασιστεί στα αποτελέσματα μίας μόνο εξέτασης αίματος).

Το Magnevit περιέχει Μονοϋδρικό Οξείδιο του Μαγνησίου, ένα ξεχωριστό οξείδιο του μαγνησίου υπό μορφή κόνεων, συνδυασμένο με ένα μόριο νερού (Η2O), έτσι ώστε να επιτευχθεί μία πιο βιοδιαθέσιμη μορφή μαγνησίου. Μία επαναστατική φαρμακευτική τεχνική εφαρμόστηκε για να συντεθεί αυτή η νέα χημική ένωση, η οποία, έπειτα από επιστημονική τεκμηρίωση και μακροχρόνιες κλινικές μελέτες, αποδείχθηκε ότι επιτυγχάνει έναν αυξημένο ρυθμό διάλυσης και έναν ανώτερο μηχανισμό απορρόφησης στο ανθρώπινο σώμα, σε σχέση με το κοινό οξείδιο του μαγνησίου, ή το υδροξείδιο του μαγνησίου.

Βιταμίνη Β6

Η βιταμίνη B6 είναι μία υδατοδιαλυτή βιταμίνη και υφίσταται σε τρεις κύριες χημικές μορφές: πυριδοξίνη, πυριδοξάλη και πυριδοξαμίνη. Εκτελεί μία μεγάλη ποικιλία λειτουργιών στον ανθρώπινο οργανισμό και είναι απαραίτητη για την καλή υγεία. Είναι απαραίτητη για περισσότερα από 100 ένζυμα που εμπλέκονται στο μεταβολισμό των πρωτεϊνών και δρα συνεργιστικά με το μαγνήσιο αυξάνοντας την απορρόφησή του. Η Βιταμίνη Β6 συμβάλλει:

 • Στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας και στη μείωση της κόπωσης
 • Στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος και στον φυσιολογικό μεταβολισμό των πρωτεϊνών και του γλυκογόνου
 • Στον φυσιολογικό σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων
 • Στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος
 • Στον φυσιολογικό μεταβολισμό της ομοκυστεΐνης και στη φυσιολογική σύνθεση κυστεΐνης
 • Στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία, καθώς και στη ρύθμιση της ορμονικής δραστηριότητας
Βιταμίνη Ε

Η βιταμίνη Ε είναι ένα λιποδιαλυτό αντιοξειδωτικό που καταπολεμά την παραγωγή των ελεύθερων ριζών και συμβάλλει στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες. Η βιταμίνη Ε βοηθάει επίσης την ανάπτυξη των τριχοειδών αγγείων. Όταν υπάρχουν περισσότερα τριχοειδή αγγεία, η κυκλοφορία του αίματος βελτιώνεται και η ενδοκυτταρική απορρόφηση του μαγνησίου αυξάνεται.

Για ενήλικες, 1-2 καψάκια ημερησίως, πριν τη βραδινή κατάκλιση.

Να μη γίνεται υπέρβαση της Συνιστώμενης Ημερήσιας Δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μιας ισορροπημένης δίαιτας. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά.

Σχετικά προϊόντα

Related Post